ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Στόχος μας η αναβάθμισή της
Η διοργάνωση της Εμποροπανήγυρης που θυμόμαστε όλοι από τα παιδικά μας χρόνια είναι ένα έθιμο με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ένα ταξίδι που περιέχει στοιχεία πολιτισμού και εικόνων από την ίδρυση σχεδόν της πόλης των Γιαννιτσών. Πολιτισμικές πρακτικές, παραδόσεις δεμένες με τις διαφορετικές κουλτούρες του τόπου, που χρόνια τώρα αποτελούν σημαντικό κομμάτι για την οικονομία της περιοχής. Συνήθειες δεμένες άρρηκτα με τον τόπο και τις κοινότητες μας, της δίνουν τον ξεχωριστό της χαρακτήρα.
Στόχος μας η αναβάθμισή της και ο τρόπος λειτουργίας της σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, αλλά και τους κατοίκους των περιοχών. Αμέσως μετά την περιοδεία του συνδυασμού στους χώρους της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών, μαζί με τους συνεργάτες μου, παραβρεθήκαμε στην εκδήλωση παρουσίασης ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, στο πλαίσιο των παραστάσεων που γίνονται σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας αυτής.
Για την ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ οι τοπικές παραδόσεις είναι στοιχείο ανάπτυξης και πολιτισμού ενός τόπου. Ο πλούτος, η ποικιλομορφία και η «πολυχρωμία» των εθίμων και των παραδόσεων στην Ελλάδα είναι το ισχυρό στοιχείο της Ιστορίας μας.